Streetwear jako kulturowe zjawisko: moda spotyka sztukę.
Newralgicznymi składnikami smaku w winogronie są cukry, kwasy oraz polifenole. Te trzy związki zapewniają winu trzy z pięciu fundamentalnych smaków: słodki, kwaśny i gorzki. W dowolnym bądź też razie, istnieje kolosalna ilość substancji w winogronach, jakie gwarantują smak. Substancje te są aktualne w drobnych liczbach (mierzonych w pewnych momentach w milionowych częściach). Wszelkie te substancje dają gronom charakterystyczny smak, formułowany, jako smak doniosły. Smak podstawowy charakteryzuje każdą odmianę winorośli. Większość składników smakowych odnajdują się położone w wewnętrznej części skórki winogrona. W następstwie tego istotne jest, by tłoczenie zajmowało znaczącą pozycję w procesie zapewnienia podstawowego smaku każdemu winu – wina. Trzeba rozróżnić pomiędzy aromatem a bukietem. Aromat jest reprezentatywnym zapachem wywodzącym z zastosowanej odmiany winorośli, w czasie gdy bukiet jest specyficznym zapachem sposobu przetwarzania wina. W ten sposób, na przykład, dwa wina z tego samego winogrona mają ten sam aromat, jednak odmienny bukiet.
1. Czytaj dalej
2. Wejdź
3. Kliknij tutaj
4. Zobacz teraz
Wpływ kultury afrykańskiej na sztuki światowe.